PRP Tedavisi
PRP (Platelet Rich Plasma), kanın trombosit hücrelerinin yoğun olarak bulunduğu serum kısmıdır.
Trombosit hücreleri, kan hücrelerinin en iri olanıdır. Trombositlerin asıl görevi, kanın pıhtılaşmasını sağlamaktır. Trombositlerin içinde bolca büyüme faktörü bulunur. Büyüme faktörleri, yapım onarım sürecinde önemli bir rol oynar.
PRP uygulamasındaki amacımız, serum içindeki büyüme faktörlerini iyileşmesini istediğimiz dokuya ulaştırmaktır.
PRP enjekte edildiği alanda bir yapım, onarım ve iyileşme süreci başlatır. Birçok cilt hastalığının tedavisinde PRP uygulanabilir. Saç dökülmelerinin tedavisinde yara izlerinin giderilmesinde, deri gençleştirmede, deri çatlaklarında, cilt lekelerinin tedavisinde, sivilce izlerinde, PRP uygulaması faydalı sonuçlar verir.
PRP nasıl yapılır?
PRP uygulamasında enjekte edilecek sıvı kişinin kendi kanından hazırlanır.
Önce hastadan bir miktar kan alınır. Ardından bu kan özel tüplere konularak santrifüj edilir. Trombositten zengin kısmı ayrıştırılır ve sorunlu bölgeye enjekte edilir. İşlemden önce, işlem yapılacak alan kremle uyuşturulur. Enjeksiyon, ince uçlu özel mezoterapi iğneleriyle yapılır. Bu sayede PRP işlemİ konforludur ve ağrısı yok denecek kadar azdır.
PRP uygulaması hamilelikte bile yapılabilen güvenli bir uygulamadır. Uygulama kişinin kendi kanıyla yapıldığı için allerji riski taşımaz.
Uygulamanın etkili olabilmesi için 2-4 hafta aralıklarla en az 4-6 seans yapılması gerekir.